Navigácia

Navigácia

    • Jesenné prázdniny

      Posledný deň vyučovania - 27.10.2022 /štvrtok/

      Jesenné prázdniny - 28.10. 2022- 31.10.2022 /piatok - utorok/

      Nástup do školy - 2.10.2022 /streda/

       

      Pri nástupe je potrebné odovzdať písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti: Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti

    • Návšteva z knižnice

      Opäť nás navštívili pracovníčky Zemplínskej knižnice v Trebišove. Listovali sme si v rôznych knihách, čítali si, hrali pexeso a celkom pekne sme sa zabavili. Prišiel aj Guľko Bombuľko. Dúfame, že ich raz aj my pôjdeme aj navštíviť.

    • Vyrábali sme záložky

      Názov projektu: 13. ročník česko-slovenského projektu Záložka do knihy spája školy: Môj literárny príbeh čaká na Tvoje prečítanie

      Už niekoľko rokov sa zapájame do tohto projektu, ktorého cieľom je rozvíjať vzťah detí ku knihám a tiež vytvárať priateľstvá s inými školami. Tento rok bola našou partnerskou školou ZŠ a MŠ Lipoltice z Českej republiky. Odoslali sme naše záložky spolu s pohľadnicami našej obce a o týždeň sme obdržali záložky od partnerskej školy aj s ďakovným emailom. Boli prekrásne. Vystavili sme ich na nástenke umiestnenej na chodbe školy a neskôr ich rozdáme žiakom.

    • Jabĺčkový deň!

      Slovensko je treťou krajinou s najlepšími podmienkami na pestovanie ovocia. Máme chuťovo jedno z najlepších ovocí, jablká nevynímajúc. A máme aj deň - 9.október, ktorý je stvorený na oslavu tohto zdravého ovocia a je ním Svetový deň jablka. Pozreli sme si prezentáciu o zdravej výžive a dozvedeli sa, že jablká uhasia smäd a zásobujú naše telo silou. Môžeme si ich dopriať v rôznej podobe: zo stromu, nasušené alebo v detských výživách. Jablkový koláč je tiež dobrou pochúťkou. Nakoniec sme si vyrobili jablkové korunky.

    • Oznam

      Riaditeľka Základnej školy v Lastomíre oznamuje, že podľa § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a § 3 ods. 10 vyhlášky MŠ SR č. 231/2009 Z. z. o organizácii školského roka na základných školách, stredných školách, na základných umeleckých školách, na odborných učilištiach a jazykových školách v znení vyhlášky č. 518/2010 Z. z   poskytuje z prevádzkových dôvodov  žiakom  riaditeľské voľno dňa 16. 9. 2022.

    • Vitajte v škole prváci!

    • Hurá do školy!!!

      Milí žiaci,

      dovoľte nám, aby sme vás srdečne pozvali na slávnostné otvorenie školského roka 2022/2023, ktoré sa uskutoční 5. septembra 2022 (pondelok) o 9:00 hod. v areáli základnej školy.

      Základné informácie  k začiatku školského roka 2022/2023

      Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti ( Príloha č.1 ) je potrebné odovzdať pri prvom nástupe do školy a po každom prerušení dochádzky do školy v trvaní 3 a viac po sebe nasledujúcich dní (vrátane víkendov a sviatkov).

    • Letné prázdniny

      1.7.2022 - 31.8.2022

      Nástup do školy je 5.9.2022 /pondelok/

    • Rozlúčka so štvrtákmi

    • Školská športová olympiáda

      24.6.2022 sme si zasúťažili na školskej športovej olympiáde.

      Súťažilo sa v 4 disciplínach. Skok z miesta, hod kriketovou loptičkou, prekážková dráha a člnkový beh.

    • Školský výlet

      Po dlhej dobe obmedzení, sme sa konečne mohli vybrať na školský výlet. Cieľom našej cesty bol Viniansky hrad. Väčšina detí bola na hrade prvýkrát a veľmi sa im tam páčilo. Pán kastelán nás zaviedol do veže, kde nám porozprával zaujímavosti o hrade. Cestou z hradu sme si oddýchli na Vinianskom jazere a odtiaľ sme pokračovali do dediny Vinné. Výlet bol plný úžasných zážitkov a všetci sme ho zvládli na jednotku.

    • V kasárňach

    • Župný deň

      Dopravná prepravná spoločnosť Arriva pripravila počas Župného dňa prehliadku svojich prevádzok, prezentáciu verejnej osobnej dopravy a ukážku autobusov v exteriéry. Pozreli sme si autobusy, sedeli sme na mieste šoféra autobusu, videli sme ako sa predávať lístky do autobusu za peniaze i z karty a kde sa autobusy opravujú a umývajú. Dostali sme upomienkové predmety a darčeky - šiltovky, perá,...

    • Deň detí

      Encanto: Čarovný svet - príbeh neobyčajnej rodiny Madrigalovcov, žijúcej v čarovnom dome na čarovnom mieste Encanto. Deti v rodine majú rôzne čarovné schopnosti - dary, okrem Mirabel, ktorá po tom ako sa začne mágia vytrácať zistí, že ona by mohla byť nádejou na záchranu rodiny.

    • SOS deň

      Táto akcia sa konala pred OC Zemplín. Videli sme prácu záchranných zložiek - polície, hasičov a zdravotníkov. Bol to super SOS deň!

    • Štúrov Zvolen

      11.5.2022 našu školu reprezentovali Margaréta Poláková a Laura Brejdová v I.kategórii v regionálnej súťaži Štúrov Zvolen v Michalovciach. Získali diplom za účasť.

    • Deň matiek

      Druhá májová nedeľa je Dňom matiek. Deti nakreslili svoje mamičky a vyrobili im pozdravy.

    • Návšteva hvezdárne

      Dnešná návšteva hvezdárne nás obohatila o poznatky o Mesiaci. Už vieme, kto tam bol, ako sa tam dostal aj ako sa vrátil na Zem. Dozvedeli sme sa aj iné zaujímavosti, pozreli si rozprávku a tiež pozorovali slnko prostredníctvom ďalekohľadu. Keďže bolo horúco, dali sme si na námestí zmrzlinu. 

    • Slávik Slovenska 2022

      Na 1.mieste v školskom kole súťaže Slávik Slovenska sa umiestnila Margaréta Poláková.

      Margaréta Poláková reprezentovala našu školu 10.5.2022 na okresnom kole súťaže Slávik Slovenska 2022.

    • Deň Zeme

      22.4.2022

      Motto roku 2022 znie: Investujme do našej planéty!

      Ako? Medzinárodná platforma Earth Day odporúča zaviesť do každodenného života napr. obmedzenie používania plastov, šetrenie vodou, kúpu lokálnych potravín, používanie prírodných hnojív, či zapojenie sa do dobrovoľníckych činností. 

      Každý deň môže byť Dňom Zeme!

       

    strana:

    Novinky

    Kontakt

    • Základná škola, Lastomír 144
      072 37 Lastomír č.144
    • +421 x 056/6473238

    Fotogaléria