Navigácia

Navigácia

    • Deň Zeme

      22.4.2022

      Motto roku 2022 znie: Investujme do našej planéty!

      Ako? Medzinárodná platforma Earth Day odporúča zaviesť do každodenného života napr. obmedzenie používania plastov, šetrenie vodou, kúpu lokálnych potravín, používanie prírodných hnojív, či zapojenie sa do dobrovoľníckych činností. 

      Každý deň môže byť Dňom Zeme!

       

    • Vesmír očami detí

      marec 2022

    • Veľkonočné prázdniny

      14.4.- 19.4.2022

      Nástup do školy 20.4.2022 v stredu. Nezabudnite priniesť vyhlásenie o bezinfekčnosti. Prajeme krásne sviatky!

      Pred Veľkou nocou sme trochu tvorili a toto je výsledok našej práce.

    • 7.4. - Svetový deň zdravia

      Tento deň sme si pripomenuli besedou o zdravom životnom štýle. 

    • Pytagoriáda - úspech v okresnom kole !!!

      V okresnom kole Pytagoriády, v kategórii P3, našu školu reprezentoval náš žiak Filip Sikorai a umiestnil sa na krásnom 3.mieste. Súťaž prebiehala v online priestore v utorok 29.3.2022.

    • Zápis do prvého ročníka

      Zápisu sa zúčastnia obaja zákonní zástupcovia. V prípade, neúčasti jedného zo zákonných zástupcov, je potrebné priniesť splnomocnenie neprítomného zákonného zástupcu. Informacie_pre_rodicov_a_splnomocnenie.docx

    • ZŠ Lastomír

    • Deň učiteľov

      Žiaci mali na Deň učiteľov nakresliť svoju pani učiteľku/ pána učiteľa. Takto sa to podarilo.

    • Svetový deň vody

      Pri tejto príležitosti sme zrealizovali so žiakmi niekoľko aktivít zameraných na pochopenie dôležitosti vody pre život a šetrenie ňou. 

      Prvý krát bol Svetový deň vody vyhlásený Valným zhromaždením Organizácie Spojených národov v roku 1992 na konferencii OSN o životnom prostredí a rozvoji, ktorá sa konala v Rio de Janeiro v Brazílii a pripadol na 22. marec 1993. Aktuálnosť a význam Svetového dňa vody je daná aj skutočnosťou, že na svete viac ako dve miliardy ľudí trpí nedostatkom pitnej vody, nemá prístup k vode. Témou Svetového dňa vody 2022 je „Podzemná voda“. 

       

    • Marec – mesiac knihy

      Beseda s Evou Gabzdilovou-Váradyovou - regionálnou spisovateľkou

      Tretí mesiac v roku sa dlhé roky spája s knihami a čítaním. Dnes čítanie považujeme za základnú znalosť a pre mnohých z nás je tiež veľkou zábavou, no nebolo tomu vždy tak. V 18. storočí mnohí ľudia pokladali čítanie kníh za nepotrebnú vec. Venovali sa mu iba vzdelanci a bohatí ľudia, ktorí boli oveľa gramotnejší a mohli si knihy dovoliť. Práve v tom období vznikol marec mesiac knihy. Bolo to v roku 1955 na počesť významného slovenského buditeľa, spisovateľa Mateja Hrebendu. Narodil sa aj zomrel v marci. Počas svojho života sa venoval zbieraniu kníh a čítanie mal rád aj napriek tomu, že celý život trpel silnou poruchou zraku. Na svojich cestách zachraňoval výtlačky pred pálením či vyhodením. Martin Hrebenda okrem kníh zbieral aj ľudové piesne či rozprávky a prispel k vybudovaniu viacerých knižníc. Svoju súkromnú zbierku kníh daroval Matici slovenskej a prvému slovenskému Gymnáziu v Revúcej. Nielen o tomto nám prišla porozprávať pani spisovateľka, ale okrem toho nám predstavila svoje knihy básničiek a príbehov, z ktorých nám i prečítala a mohli sme si ich aj zakúpiť. Veľmi sa nám páčili a odmenili sme ju potleskom. 

    • Hviezdoslavov Kubín

      68.ročník súťaže

      Dnes sa na našej škole uskutočnilo školské kolo súťaže Hviezdoslavov Kubín - najstaršej súťaže v umeleckom prednese na Slovensku. Prvé miesto sme neudelili. Na druhom mieste sa umiestnili Margaréta Poláková a Filip Sikorai, na treťom mieste Tatiana Miková, Laura Brejdová a Ján Čičák. Zarecitovali si aj naše prváčky, aj keď len nesúťažne, keďže I.kategóriu tvoria žiaci 2.-4.ročníka. Umiestneným blahoželáme!

    • Karneval 2022

    • Jarné prázdniny

      19.2. - 27.2. 2022

      Nástup do školy po prázdninách 28.2.2022.

    • Valentín

    • Nástup do školy po vianočných prázdninách

      10.1.2022

      Nástup do školy po vianočných prázdninách je v pondelok 10. januára 2022.

      Pred nástupom do školy je potrebné odovzdať 

      Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti žiaka.

      Pripomíname, že rúška v školách zostávajú naďalej povinné!

    • Vianočné prázdniny

      20.12.2021 - 7.1.2022

    • Výtvarné súťaže

      Zelený svet

      Sova

      Aj tohto roku sme sa zapojili do súťaže Zelený svet, ktorú pravidelne vyhlasuje Slovenská agentúra životného prostredia. Poslaním súťaže Zelený svet je najmä vštepovať deťom vzťah k prírode a životnému prostrediu formou budovania návykov a zručností v umeleckom prejave. Súťažné práce by mali mať tvorivý a motivačný charakter, ktorý prezentuje vzťah detí k životu a k prírode.

       

      Východoslovenské múzeum v Košiciach pri príležitosti blížiaceho sa výročia založenia múzea vyhlásilo výtvarnú súťaž pre deti materských škôl, základných škôl a základných umeleckých škôl. Témou súťaže je SOVA. Naši žiaci sa s danou témou pekne popasovali a nakreslili takéto nádherné sovičky.

       

       

    • Vianočné tvorivé dielne

      Posledné dni je v našej škole cítiť atmosféru najkrajších sviatkov v roku – Vianoc. Postarala sa o to zimná výzdoba na oknách a chodbách školy, ozdobený vianočný stromček v priestoroch družiny a krásne práce našich žiakov, ktoré vytvorili na vianočných tvorivých dielňach. Teraz už môžeme spokojne očakávať príchod Vianoc.

    • Mikuláš

      Mikuláš s čertom zavítali aj do našej školy. Mikulášovi sme sa potešili a čerta sme sa báli. Nakoniec sme všetci dostali balíčky plné sladkostí. 

    • Vieme, ako žiť zdravo!

      Každý rok si v našej škole pravidelne pripomíname, čo môžeme urobiť pre naše zdravie. Dozvedáme sa o správnom stravovaní, vhodnom pitnom režime, o dôležitosti pohybu, ale aj o vhodných formách oddychu. Tohto roku sme prostredníctvom prezentácie zistili, ako má vyzerať potravinová pyramída. Naučili sme sa, ktoré potraviny majú tvoriť základ nášho jedálnička a ktoré naopak, majú byť v jedálničku zastúpené minimálne. Už vieme, že fyzické zdravie ovplyvňuje našu myseľ, proces premýšľania a učenia sa.

    strana:

    Novinky

    Kontakt

    • Základná škola, Lastomír 144
      072 37 Lastomír č.144
    • +421 x 056/6473238

    Fotogaléria